Sinterklaas en zijn Pieten bezoeken VV Papendrecht

0
146
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – De maand december begint traditioneel met het kinderfeest. Sinterklaas had verteld om ook bij VV Papendrecht langs te komen met zijn Pietenbazen. Kinderen van 7, 8 en 9 jaar alsook de nodige ouders zaten vol verwachting in de kantine.

Eerst een beetje opwarmen met de disco- en swingpieten. De kinderen maar ook de ouders zongen en dansten mee. En toen werd verteld dat de Sint onderweg zou zijn… Hoe zou hij deze keer aankomen? Ieder jaar is het weer een verrassing. Hup, iedereen naar buiten. Vol verwachting klopt ons hart en ja hoor, harde geluiden en daar kwam hij aanrijden op een quad. Zingen, juichen en gauw naar binnen om daar verder te feesten met de Sint en zijn Pieten.

Maar eerst moest er een probleem worden opgelost. Want waar was de andere gouden voetbalschoen van de Sint? De Goedheiligman had de kinderen gevraagd hem te helpen zoeken en gelukkig was er een jongetje die de schoen vond. Hij stond in de kast. Wat was Sint-Nicolaas blij. Hij bedankte de jongeman en ging toen gauw verder. Hij pakte het grote boek erbij met verhalen over de verschillende teams. Iedereen werd toegesproken en daarna volgden de cadeautjes. Voordat de kinderen deze kregen, werd er eerst, al zingend, afscheid genomen van de Sint en zijn Hoofdpiet. De andere pieten bleven achter en haalden de zakken met cadeaus tevoorschijn. Iedereen kreeg een cadeautje en uiteraard werden de cadeaus allemaal tegelijkertijd opengemaakt.

Al zingend werden daarna de laatste pieten uitgezwaaid. Het was een avond met dans, muziek en vrolijke kinderen. Iedereen bedankt voor alles en op naar volgend jaar. Hopelijk komen de Sint en zijn Pieten dan weer langs.