Inbrekers gaan ervandoor met dagomzet Nobel’s na Sinterklaasfeest

0
129
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Een triest einde van een feestelijke dag. Zondagochtend ontdekten de eigenaren van Nobel’s in de Grotekerksbuurt in Dordrecht dat dieven ‘s nachts hadden toegeslagen.

“Vanavond is het raam van onze winkel moedwillig ingeslagen en is alle omzet meegenomen. Hele zaak overhoop, laten Sander en Willemijn Nobel op sociale media weten. “En dat na zo’n fijne dag met Sinterklaas in ons eeuwenoude pakhuis. Na een dag vol verwonderde gezichtjes. Na een dag vol liefde en goedheid.” Sander en Willemijn bliezen het Sinterklaashuis nieuw leven in, toen bleek dat er voor het tweede jaar op rij geen plek in Dordrecht zou zijn waar kinderen de goedheiligman konden bezoeken. Ze toverden hun eigen winkel om tot pakhuis van Sint en Piet.

Afgelopen zaterdag was het daarom druk in de winkel, met veel kinderen en hun ouders. De inbraak lijkt dan ook een doelgerichte actie. Volgens de eigenaren zijn de dieven gelijk naar achteren gegaan en naar het geld gaan zoeken.

Aangeslagen
Het jonge gezin is aangeslagen. “En dan morgenochtend, na het schoentje, zullen wij onze kinderen moeten vertellen dat iemand besloot ons geld te stelen. Van de plek die ook voor hen voelt als thuis. En hoe valt dat te rijmen. Tja.”

De winkel was zondag wel weer gewoon open. Willemijn laat weten blij te zijn met alle reacties van omwonenden en bezoekers, die zeer met het stel begaan zijn.

Dit is een artikel van Marjolein Vos voor onze mediapartner RTV Dordrecht.