Papendrecht doet weer mee met vuurwerkshow Oud en Nieuw

0
279
Foto vuurwerk 2022: Wouter Kolff

REGIO – Op 31 december kunnen alle inwoners van Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht samen aftellen naar 2024. Op het Drierivierenpunt is dan om twaalf uur ’s nachts een vuurwerkshow. De show wordt dit jaar mogelijk gemaakt door de drie gemeenten. Het is voor het eerst sinds een paar jaar dat Papendrecht meedoet met dit evenement. Jarenlang wilde de Papendrechtse raad hier geen geld in steken.

De vuurwerkshow is in alle drie de gemeenten goed te zien. In Papendrecht kan men het spektakel weer het best bekijken op het Merwehoofd en het Aviolandapad.

Vuurwerkvrije zones
Met de show op het Drierivierenpunt kan iedereen het nieuwe jaar feestelijk starten. Het is een mooi alternatief voor het zelf afsteken van vuurwerk. Dat mag ook tijdens deze jaarwisseling niet in de binnenstad van Dordrecht en andere vuurwerkvrije zones. Vuurwerkvrije zones zijn er bijvoorbeeld bij scholen, ziekenhuizen, parken, kinderboerderijen, verzorgingshuizen en de Dordtse Biesbosch.

Voor iedereen
“Vanuit de goede samenwerking tussen de gemeenten kunnen we dit jaar een gezamenlijke show aanbieden aan onze inwoners. Op deze manier kan iedere bewoner veilig genieten van goed en mooi vuurwerk. Het is een kans voor iedereen om het feestelijke moment met elkaar te beleven. Ook voor diegene met een minder groot budget”, aldus Wouter Kolff, burgemeester van Dordrecht.

Margreet van Driel, burgemeester van Papendrecht: “Het zelf afsteken van vuurwerk kan op minder plekken in onze gemeente. Met de vuurwerkshow op het Drierivierenpunt bieden we alle inwoners van Papendrecht de mogelijkheid om met elkaar af te tellen tot het nieuwe jaar. En in hun eigen woonplaats te genieten van een geweldig mooi vuurwerk.”

Slachtoffers vuurwerk verminderen
Burgemeester Edo Haan van Zwijndrecht: “Deze vuurwerkshow is een prachtige manier hoe we als drie gemeenten samen op een feestelijke en veilige manier van vuurwerk kunnen genieten. Ieder jaar vallen er veel slachtoffers bij het afsteken van vuurwerk. Ik wil er alles aan doen om dat leed terug te dringen.”

Overlast vuurwerk melden
Heeft u (over)last van vuurwerk? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Zij kunnen iets doen als zij de daders op heterdaad betrappen. Dat is bij vuurwerk best lastig. U helpt de politie als u bij uw melding zegt waar de persoon vuurwerk afsteekt en hoe diegene eruit ziet.