AutoMaatje Papendrecht start 20 december

0
161

PAPENDRECHT – Vanaf 20 december kunnen minder mobiele plaatsgenoten gebruik maken van de mogelijkheid om zich door vrijwilligers (AutoMaatjes) te laten vervoeren tegen een vergoeding van € 0,35 per km en eventuele parkeerkosten. Het gaat vaak om ritten naar de kapper, de dokter en het ziekenhuis, maar ook een kopje koffie drinken bij een vriendin of nog een keer naar zee, het kan allemaal.

Deze passagiers kunnen niet zelf voor vervoer zorgen of kunnen lastig van bestaande vervoersdiensten gebruik maken. AutoMaatjes brengen hen zo letterlijk terug in de maatschappij. Coördinatie van het project is in handen van Sterk Papendrecht. Met behulp van een boekingsprogramma, geleverd door de ANWB, brengen zij een match tot stand tussen AutoMaatje en passagier.

Sterk Papendrecht heeft geen vervoersplicht, zij zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van hun vrijwilligers. Gelukkig zijn de eerste AutoMaatjes al ingeschreven, en er volgen nog diverse intakes. Om dit project te laten slagen, heeft Sterk Papendrecht zoveel mogelijk AutoMaatjes nodig. Dus wie wat tijd over heeft en het leuk lijkt iemand die minder mobiel is te vervoeren en een praatje te maken, kan zich aanmelden.

Tijd over en zin in een praatje? Word dan AutoMaatje!
Vanaf 20 december vervoeren Papendrechtse AutoMaatjes minder mobiele plaatsgenoten. Wordt u ook AutoMaatje? Inwoners van Papendrecht die AutoMaatje willen worden, kunnen contact opnemen met coördinator Sascha Zonneveld, bel 06-2921605 voor een intakegesprek.

Hoe boekt u een rit als deelnemer?
Wilt u gebruik maken van AutoMaatje Papendrecht, dan belt u vanaf 20 december uiterlijk 2 werkdagen van tevoren met telefoonnummer 078-6154741.

De receptiemedewerker van Sterk Papendrecht neemt de rit op, een matchmaker koppelt de passagier aan een vrijwilliger (AutoMaatje) en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De passagier rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van gereden kilometers en eventuele parkeerkosten. De rit kost €0,35 per km. Vóór deelname aan AutoMaatje vindt er eerst een kennismakingsgesprek plaats.

Meer informatie kunt u nu ook vinden via onze website: www.sterkpapendrecht.nl/automaatje