Drechtstreek verslaat Wieldrecht: 1-0

0
191
Foto: Piet van Beest

PAPENDRECHT – De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop is door Drechtstreek winnend afgesloten. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd kort voor rust gescoord door Koen Lighaam. Door de overwinning staat Drechtstreek nu vierde met 20 punten uit 11 wedstrijden.

Tegen de ploeg van trainer Paul Koster – vorig jaar nog trainer in de Oostpolder – ging Drechtstreek veelbelovend van start. Het speelde geconcentreerd en had het betere van het spel. Er ontstond ook wel een aantal kleine kansen voor de blauwwitten, maar er werd lange tijd niet gescoord. Wieldrecht liet zich zeker ook diverse malen voor het doel van Drechtstreek zien, maar het kwam er niet goed doorheen. Pas in de 43ste minuut van de wedstrijd viel het fraaie doelpunt van Koen Lighaam. Een goede voorzet van Max Voogelaar werd door Lighaam duikend achter Wieldrecht doelman Marnix van Vuuren gekopt.

Stevige duels
In de tweede helft kwam Wieldrecht wat sterker terug, nadat er enkele aanvallende wissels waren ingebracht. Daaruit ontstonden weliswaar enkele kleine kansen voor de Dordtenaren, maar die leidden niet tot een tegendoelpunt. Er werden wel enkele stevige duels uitgevochten en bij één daarvan kwam Rick Sieses tegenover Marceau Mertens te staan. Sieses ging in op een provocatie en maakte een slaande beweging met als gevolg dat scheidsrechter Murat Baysan hem een directe rode kaart voorhield en hij het veld moest veralten. In de man-meersituatie zette Wieldrecht extra druk op de Drechtstreek defensie, waarbij de keeperkunsten van Alihan Ulusoy flink op de proef werden gesteld. Ulusoy kweet zich echter prima van die taak en wist met enkele knappe reddingen zijn doel schoon te houden.

In het laatste deel van de wedstrijd moest ook Wieldrecht speler Marceau Mertens, die betrokken was bij het incident met Rick Sieses, met een rode kaart het veld verlaten na een zeer grove overtreding. Zo eindigden beide ploegen dus met tien man en kon Drechtstreek weer drie punten bijschrijven.

De komende weken worden alle afgelaste wedstrijden van de afgelopen weken in de 3e klasse C nog afgewerkt. Op 20 januari wordt de competitie weer hervat. Dan ontvangt Drechtstreek thuis SV Meerkerk.