Hond gered uit koud water

0
87
Foto: KNRM Dordrecht

DORDRECHT – Aan de Mijlweg in Dordrecht is dit weekend een hond uit het water gered die daar zelf niet meer uit kon komen. De eigenaar sprong zelf het water niet in, wat volgens de KNRM een verstandige keuze was. “Het water is namelijk nog maar 6 graden en daar moet je met je dikke jas niet in willen springen”, schrijft de organisatie op Instagram.

De hond wist op het droge deel van een duiker te klimmen en kon daar op redding wachten. Die kwam gelukkig al snel in de vorm van een reddingsboot van de KNRM. Met een overlevingspak aan sprong één van de reddingswerkers in het water om de hond uit het water te halen. De hond leek dat zelf al snel door te hebben, en liet zich zonder blaffen of bijten oppakken. Kort daarna kon het dier herenigd worden met zijn baas.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.