Derde explosie dit jaar in dezelfde Dordtse straat

0
154
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Bewoners van de Fregatstraat in Dordrecht zijn voor de derde keer dit jaar opgeschrikt door een explosie. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de schade is groot.

De vorige keer dat een huis in de straat in de wijk Wielwijk doelwit was van een explosie, was afgelopen zaterdag 10 december. In de nacht van maandag op dinsdag was er rond halfdrie een harde knal te horen in de Fregatstraat. Door de klap sneuvelden de ruiten.

Verdachte op beeld
Er is na de explosie nog niemand aangehouden. Wel is er volgens de politie op beelden te zien dat een man met een lichtgrijze jas de wijk uit is gerend richting de Karel Doormanweg.

De Fregatstraat op dinsdagmorgen, foto: RTV Dordrecht

De eerste keer dat er een explosie in de straat was, was in augustus. Toen was het doelwit dezelfde woning als het huis waar maandagnacht een explosief afging. Na de knal in augustus is een man uit Schiedam opgepakt. Hij heeft nooit verklaard waarom deze aanslag werd gepleegd. Tegen de Schiedammer werd onlangs 3,5 jaar cel geëist. De uitspraak in die zaak is op woensdag 13 december.

Dit is een artikel van Marjolein Vos voor onze mediapartner RTV Dordrecht.