Derde explosie in Dordrecht deze week

0
159
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – De Zeehavenbuurt in Dordrecht is voor de vierde keer dit jaar doelwit geweest van een explosie. In de nacht van donderdag op vrijdag gebeurde een ontploffing in de Brikstraat, drie straten verderop van de drie keer eerder getroffen Fregatstraat.

Volgens de politie raakte er niemand gewond, maar is er wel veel schade aan de woning. De explosie gebeurde rond vier uur ’s nachts, tweeënhalf uur nadat in de Rotterdamse Brikstraat een explosief was afgegaan. Of de aanslagplegers zich vergist hebben, kan de politie nog niet zeggen.

Beide explosies worden onderzocht. De knal is door meerdere Dordtenaren opgemerkt, wordt op X duidelijk.

Drie explosies in Fregatstraat
In de verderop gelegen Fregatstraat ging het dit jaar drie keer eerder mis. In augustus sloeg een 22-jarige Schiedammer, deze week veroordeeld tot 3,5 jaar cel, toe in de straat. Datzelfde, inmiddels leegstaande huis, was afgelopen maandagnacht ook doelwit van een ontploffing.

Twee dagen eerder, in de nacht van zaterdag op zondag, ging er een paar huizen verderop een explosief af. Dat was voor de gemeente reden om een mobiele camera op de hoek van de straat te plaatsen.

Kolff: ‘zorgelijke situatie’
Burgemeester Wouter Kolff spreekt op X van een ‘zorgelijke situatie waar we vol op inzetten’. Hij voegt eraan toe: “Ik leef enorm mee met de geschrokken buurtbewoners.”

Dit is een artikel van onze mediapartner RTV Dordrecht.