Auto te water in Ambacht UPDATE

0
210
Foto: Archief RTV Dordrecht

ALBLASSERDAM / HENDRIK-IDO-AMBACHT – Een blauwe sportauto is maandagmiddag het water in gereden bij de Brug over de Noord. Dat gebeurde nadat er brand was ontstaan in de auto. De Oekraïense chauffeur is door een ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Hij zou in levensgevaar verkeren.

Alblasserdamsnieuws meldt dat de man zich had overgoten met benzine endat hij zich daarna in brand had gestoken. Daarna zou hij met zijn auto het water in zijn gereden. Dit gebeurde onderaan de Brug over de Noord tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht. 

De Oekraïner, die volgens Alblasserdamsnieuws al eerder had aangegeven het leven niet meer te zien zitten, overgoot zichzelf op het Noordeinde met brandstof. Ter hoogte van tankstation De Haan liet hij een jerrycan achter. Nadat hij zich in brand had gestoken, reed hij het talud onder aan de Alblasserdamse Brug af en belandde met zijn voertuig in de Waal (het haventje dat verbonden is met de rivier de Noord).

De man klom vervolgens uit zijn Porsche, maar ging niet naar de kant. Hij besloot richting de rivier te zwemmen. De politie wist het ernstig gewonde slachtoffer een stuk verderop uit het water te halen.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond / Alblasserdamnieuws.