Burgemeester sluit woning na explosie

0
200
Stellingmolen, archieffoto: Hans Hulswit

PAPENDRECHT – Burgemeester Margreet van Driel heeft besloten tot een spoedsluiting van een woning aan de Stellingmolen, waar in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 december een explosie en brand plaatsvond. Niemand raakte gewond, maar de kat van het gezin overleefde het niet.

Van Driel: “Dit geweld is onacceptabel. De kans op herhaling wil ik zo veel mogelijk voorkomen. Deze maatregel tot het sluiten van de woning zet ik in voor de veiligheid van de buurt, alsmede natuurlijk voor het gezin zelf.” De burgemeester bedankt de hulpdiensten voor hun snelle en accurate optreden in de afgelopen nacht.
De sluiting gaat in op woensdag 20 december en geldt voorlopig voor 2 weken. In die tijd wordt bekeken of verdere maatregelen noodzakelijk zijn. De politie doet uitgebreid onderzoek.

In dezelfde buurt heeft twee maanden geleden ook al een explosie plaatsgevonden. Burgemeester Van Driel: ”Ik kan me goed voorstellen dat omwonenden geschrokken zijn van deze nieuwe explosie in hun buurt. Het is belangrijk dat omwonenden hun verhaal kwijt kunnen. Daarom ga ik ga later deze week met de buurtbewoners in gesprek.” De omwonenden worden hiervoor met een brief uitgenodigd.