Explosie in Stellingmolen; kat overleeft het niet: NIEUWE UPDATE

0
439
Foto: Hans Hulswit

PAPENDRECHT – Bij een woning aan de Stellingmolen is even na 03:00 uur brand ontstaan na een explosie. De schade aan de woning is groot. De deur en meerdere ramen vlogen er door de klap uit en door de brand raakte ook de hal van de woning zwaar beschadigd. De brandweer laat weten dat een kat de explosie niet heeft overleefd. De bewoners raakten niet gewond.

De explosie vond plaats vlakbij basisschool De Leilinde. Een getuige zag twee in het zwart geklede mannen met een pakketje. Even later kwam de klap.

Buurtbewoners schrokken vannacht wakker van een schelle, harde klap, vertellen ze aan onze verslaggever. De meesten van hen dachten aan vuurwerk, maar een buurman van even verderop had door dat het wel om iets meer ging. Een andere bewoner van de Stellingmolen vertelt dat ze eigenlijk in een vrij rustig deel van de wijk wonen. In tegenstelling tot waar in oktober een explosief afging. Dat was in dezelfde straat, maar bij een andere woning.

Foto: Hans Hulswit

“Ik heb nooit klachten over ze gehad”, zegt de buurtbewoner. Hij duidt op een moeder met haar twee kinderen die in het huis zouden wonen waar vannacht brand uitbrak. Maar andere buren zeggen dat het gezin wel gelinkt zou kunnen worden aan het criminele circuit. Het zou mogelijk gaan om familie van de vrouw, die al eerder veroordeeld is.

Een getuige zegt dat hij meerdere mensen heeft zien wegrennen na de klap. De politie onderzoekt de zaak. Er is nog niemand aangehouden.

In totaal zijn twee huizen onbewoonbaar verklaard.

Op 10 oktober was er ook een explosie in de Stellingmolen. Daarbij ging het om een andere woning.

Melden helpt
Getuigen hebben vlak na de explosie twee in het donker geklede personen met bruine laarzen zien wegrennen. De politie doet sporenonderzoek en kijkt beschikbare camerabeelden uit. Maar bij zowel het voorkomen als het oplossen van explosies spelen bewoners een grote rol. Als iemand iets verdachts ziet, bel dan direct 112. De politie: “We komen liever voor niets dan te laat. Wanneer na een incident een getuige zich snel meldt en ons een goed signalement of de juiste vluchtrichting vertelt, dan helpt dit ook enorm.”

Anoniem blijven
“Dat kan natuurlijk bij ons, maar als u dat liever niet wilt, kan het ook anoniem via 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem staat volledig los van de politie en geeft alleen de inhoud van de melding. Niet waar of van wie die melding komt. Zo blijft de tipgever veilig en kunnen wij toch met de tip aan de slag.”

“Een andere mogelijkheid is via Team Criminele Inlichtingen. Als een van de weinige afdelingen binnen de politie, mag het TCI de identiteit van haar bronnen afschermen. Voor uw veiligheid, zijn uw personalia enkel bekend binnen het TCI. Uw personalia worden niet gedeeld met anderen binnen en buiten de politie. Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34.”