Merwedebrug (N3) afgesloten van woensdag op donderdag

0
160
Foto: Linda Meesters

PAPENDRECHT/DORDRECHT – Rijkswaterstaat voert vanaf woensdagavond 20 december 22.00 uur tot donderdagochtend 05.00 uur onderhouds- en inspectiewerkzaamheden uit aan de Merwedebrug bij Papendrecht. De brug is hierdoor afgesloten voor alle verkeer in de richting van Dordrecht.

De omleiding voor het wegverkeer wordt ter plekke langs en boven de weg aangegeven. Het auto- en vrachtverkeer en openbaar vervoer worden omgeleid via de snelwegen A16/A15 bij knooppunt Ridderkerk. Sommige toeleidingswegen kunnen al om 21:00 uur dichtgaan, laat Rijkswaterstaat weten. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat al het verkeer tijdig van de weg is voordat de brug wordt afgesloten.

Tijdens de nachtafsluiting van 20 op 21 december is het fietspad gewoon open voor (brom)fietsers en voetgangers. Hulpdiensten kunnen wel gebruik maken van de brug.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met extra reistijd. In de nacht van 15 januari op 16 januari 2024 wordt de brug nog een keer afgesloten, maar dan in de richting van Papendrecht. De weg dis dan dicht van 22.00 uur tot 05.00 uur.

Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, voert Rijkswaterstaat jaarlijks in

Dit is een artikel van Marjolein Vos voor onze mediapartner RTV Dordrecht.