12 leerlingen De Lage Waard ontvangen DELF-diploma

0
165
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Afgelopen week ontvingen twaalf leerlingen van De Lage Waard het DELF-diploma; een erkend internationaal certificaat waarmee je je kennis van de Franse taal overal ter wereld kunt aantonen.

DELF staat voor Diplôme d’Etudes en Langue Française en is een taalexamen dat betrekking heeft op vier taalvaardigheden: lire (leesvaardigheid), écrire (schrijfvaardigheid), parler (spreekvaardigheid) en écouter (luistervaardigheid). Tijdens de training wordt de doeltaal als instructietaal gebruikt. Met het DELF-diploma kun je in Frankrijk en andere Franstalige landen een opleiding volgen, zonder dat je van tevoren een taaltoets hoeft te doen.

De leerlingen deden in juni examen. De resultaten werden naar het ministerie van Onderwijs in Frankrijk gestuurd, waar het diploma werd opgemaakt. Deze week ontvingen de leerlingen hun diploma uit Frankrijk. De uitreiking is vlak voor de kerstvakantie en daarom in Franse kerstsfeer gestoken. Zo kregen de leerlingen een heerlijk stuk Bûche de Noël, een gevulde cakerol met chocolade in de vorm van een boomstam. Traditioneel wordt dit gebak in Frankrijk geserveerd op kerstavond. De Bûche werd gebakken door havo 5 leerling Selma El Bouyadi. De uitreiking vond plaats onder leiding van Hermien Hol, docent Frans op De Lage Waard.