Vrouw ligt met auto ondersteboven in het water; ze belt 112 maar politie kan haar niet vinden

0
238

DORDRECHT – Een vrouw heeft een uur lang in een auto ondersteboven in het water gelegen. Ze had net genoeg ruimte om adem te halen. Dat gebeurde dinsdag nadat zij in een sloot was gereden aan de Landbouwweg in Dordrecht. Ze belde zelf 112, maar al snel viel de verbinding weg en was het contact met de vrouw verloren.

De auto liep langzaam vol met water van de ondiepe sloot. Het lukte de bestuurder niet om uit het voertuig te komen. Door de slechte verbinding met de vrouw wisten hulpdiensten daarom niet waar de vrouw met haar auto in de sloot lag.

Zoektocht
Na de oproep van de vrouw was alleen duidelijk dat zij met haar auto in een Dordtse sloot in de buurt van de A16 lag. Hulpdiensten rukten massaal uit, op zoek naar een auto in het water in de buurt van de snelweg.

Op basis van zendmastgegevens werd naar de exacte locatie van de vrouw gezocht. De locatie die hieruit kwam, bleek niet te kloppen. De moeder van het slachtoffer werd ook gebeld, omdat zij mogelijk de route wist die haar dochter had gereden. Dankzij haar aanwijzingen kon de telefoon alsnog getraceerd worden en werd de auto met de vrouw erin gevonden.

Bekneld en onderkoeld
De vrouw had toen al een uur ondersteboven in haar auto gelegen. Op het moment dat de vrouw werd gevonden, stond het water erg hoog in de auto en kon ze nog maar net ademhalen. De vrouw was aanspreekbaar, maar wel onderkoeld geraakt. Ook zat ze bekneld in de auto. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat het naar omstandigheden goed gaat met het slachtoffer.

Spanning
De woordvoerder van de brandweer vertelt over de spanning tijdens de zoektocht. “Je leeft als woordvoerder ook enorm mee, want je denkt: je zal maar in die auto zitten. Hopelijk komt alles goed.”

(c) Google Maps

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.