‘Dijklopen tussen heden en verleden’ is een historische tocht langs de dijk en knokpartijtjes

0
87
v.l.n.r.: Marcel Sluijter, Sander Stevens, Margreet van Driel, Kees de Bruin, Jan de Heer en Caroline den Ouden

Nieuw boekje aan burgemeester overhandigd en verkoop gestart

PAPENDRECHT – Burgemeester Margreet van Driel ontving woensdag 20 december uit handen van Sander Stevens van citymarketing platform Papendrecht Verrast symbolisch het eerste exemplaar van het nieuwe boekje Dijklopen tussen heden en verleden. Het boekje is verkrijgbaar via de website www.oud-papendrecht.nl/shop en bestellingen worden aan thuis bezorgd.

Papendrecht Verrast en historicus/tekstschrijver Marcel Sluijter slaan de handen ineen en voegen met Dijklopen tussen heden en verleden – een tocht over de dijk in 1907, langs scheepswerven, boerderijen en winkels het zevende deel toe aan de reeks Van heerlijkheid tot heden. Sander Stevens zorgde voor het beeldmateriaal in het boekje, Caroline den Ouden verzorgde de vormgeving.

Geschiedenis toegankelijk
“Mooi dat de geschiedenis van Papendrecht op deze manier voor een groter publiek toegankelijk wordt gemaakt. Ik hoop dat er nog vele delen volgen”, liet burgemeester Van Driel weten. Na de overhandiging van het eerste exemplaar werd woensdag ook nog een exemplaar overhandigd aan Kees de Bruin, oud-burgemeester, die mede aan de wieg stond van de reeks Van heerlijkheid tot heden. Ook was er een exemplaar voor Jan de Heer, van wie het idee voor deze uitgave kwam.

Tijdens een wandeling in 1907 met sprongetjes tussen heden en verleden geeft het boekje door de ogen van inwoners van toen een beeld van ontwikkelingen door de eeuwen heen. Daarbij worden ook de knokpartijtjes belicht die regelmatig plaatsvonden tussen jongeren uit Dordrecht, Papendrecht en omgeving. Deze liepen uit op de geruchtmakende Papendrechtse strafzaak die in Nederland met regelmaat de kranten vulde.

Het nieuwe boekje kost 8,95 euro en is online te bestellen via www.oud-papendrecht.nl/shop. Wie bestelt voor 31 december krijgt 1 euro korting en betaalt dus 7,95 euro. Als de bestelling voor vrijdag 22 december 23.59 uur binnen is, dan wordt het boekje nog voor Kerst bezorgd. Ook zijn via de website enkele eerdere delen uit de reeks (met korting) verkrijgbaar. Het boekje wordt verder verspreid via de bekende verkooppunten in Papendrecht.