Dit weekend Winter3Daagse op Papendrecht FM en TV Papendrecht

0
237

ZWIJNDRECHT / PAPENDRECHT – Vanaf 22 december om 19 uur zal de zevende editie van de Winter3Daagse van start gaan. In 24 uur worden er zoveel mogelijk producten ingezameld voor lokale goede doelen. Daarnaast wordt er in deze 24 uur uiteraard ook radio en TV gemaakt vanuit de studio van ATOS RTV in Zwijndrecht om het thema ‘armoede’ onder de aandacht te brengen. De live uitzending is te volgen via Papendrecht FM 105 , TV Papendrecht, ATOS Radio 106.1 en ATOS TV.

Tijdens de Winter3Daagse van 2023 wordt er ingezameld voor de lokale voedselbanken van Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht, de kledingbank van de Zwijndrechtse Waard en de speelgoedbank Drechtsteden. De afgelopen weken zijn er op 22 basisscholen en verenigingen in Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht acties van start gegaan om producten, kleding en speelgoed in te zamelen. Op zaterdag 23 december zullen er in Zwijndrecht voedselproducten worden ingezameld bij de Jumbo Walburg, Albert Heijn Walburg en de Boons markt in winkelcentrum Noord. Als men producten wil doneren, kan dat bij deze drie inzamelpunten, waar de vrijwilligers dit met open armen zullen ontvangen.

Een variant van 24 uur
Vrijdagavond 23 december vanaf 19.00 uur zal de Winter3Daagse dan echt start gaan. Dit jaar is er gekozen voor een variant van 24 uur. Initiatiefnemer en programmamaker Bram de Waard zal de uitzending 24 uur non-stop presenteren, maar wordt bijgestaan door 13 collega’s die elkaar om de twee of drie uur afwisselen. Er zijn interviews te horen over de bovengenoemde doelen, de scholen en verenigingen die gedoneerd hebben en over initiatieven die betrekking hebben op het thema ‘armoede’. Ook zal er tijdens deze Winter3Daagse weer een Escaperoom plaatsvinden, zijn er muzikale optredens, een metaluurtje en twee volledig Hollandse uren.

Nieuw dit jaar zijn de fragmenten die ieder uur terugkomen over mensen die in armoede leven. Deze fragmenten zijn gemaakt door ViaCultura die een serie ‘Blikken zonder Blozen’ heeft uitgezonden in het afgelopen jaar. Vanaf 18 uur is er een Winter3Daagse warming-up zijn met Robin Visser en Marvin van der Burg waarin vooruit wordt geblikt op de Winter3Daagse. Wanneer de Winter3Daagse is afgelope,n gaat Jonne Teekman twee uur lang de Winter3Daagse afterparty verzorgen.

Doneren
Via de website www.winter3daagse.nl kan men meer informatie vinden over de goede doelen waarvoor wordt ingezameld, de programmering inzien van de Winter3Daagse en terugblikken op de afgelopen zes edities van de Winter3Daagse. Je kunt via deze website ook doneren voor de genoemde goede doelen. Alle mogelijkheden staan op de website beschreven. De Winter3Daagse is te beluisteren via ATOS Radio en Papendrecht FM en te bekijken via ATOS TV, Papendrecht TV en www.winter3daagse.nl