Stormschade en misverstand door ‘overval’ in Zwijndrecht

0
185
Stormschade in Zwijndrecht, foto: RTV Dordrecht

REGIO – De brandweer is donderdagmiddag in Zwijndrecht uitgerukt voor een melding van stormschade. Aan de Koninginneweg was een plaat van de zijwand van een huis losgekomen. Met een hoogwerker werd de wand naar beneden gehaald.

In onze regio viel het aantal meldingen van stormschade verder mee. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio ging het om zo’n tien meldingen in de Drechtsteden.

Overval op nagelstudio blijkt capuchonverwarring
Een melding van een mogelijke overval in Zwijndrecht bleek uiteindelijk toch loos alarm. De politie dacht dat er een overval gaande was bij een nagelstudio aan de Passage in Zwijndrecht. Het bleek uiteindelijk een misverstand.

Een getuige belde donderdagavond de politie omdat twee mensen met een capuchon over hun hoofd de nagelstudio binnen gingen. Dat vond de getuige verdacht, vooral omdat buiten twee andere jongens zich verdacht ophielden. Toen de politie kwam, bleek de situatie onschuldig: de twee mensen droegen hun capuchon slechts vanwege de regen. Het andere tweetal stond te schuilen.

De politie vindt dit soort meldingen niet erg. Alerte burgers worden vooral zeer gewaardeerd.

Dit is een artikel van Corrado Francke voor onze mediapartner RTV Dordrecht.