Eindstand Winter3Daagse 2023: 38.131 producten

0
230

ZWIJNDRECHT / PAPENDRECHT – De zevende editie van de Winter3Daagse is vrijdagavond om 19 uur afgesloten met het onthullen van de eindstand het aantal ingezamelde producten. Dit jaar waren dat er in totaal 38.131. Tijdens de Winter3Daagse werd er ingezameld voor lokale goede doelen. Daarnaast werd er radio en TV gemaakt vanuit ATOS studio om het thema ‘armoede’ onder de aandacht te brengen.

Er werd ingezameld voor de lokale voedselbanken van Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht, de kledingbank van de Zwijndrechtse Waard en de speelgoedbank Drechtsteden. De afgelopen weken waren er op 22 basisscholen en verenigingen in Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht en Zwijndrecht acties van start gegaan om producten, kleding en speelgoed in te zamelen. Afgelopen zaterdag werden er ook producten ingezameld bij de Jumbo Walburg, Albert Heijn Walburg en Boons Markt in winkelcentrum Noord in Zwijndrecht.

Een variant van 24 uur
Vrijdagavond 23 december ging vanaf 19 uur de Winter3Daagse van start met dit keer een variant van 24 uur. Initiatiefnemer en programmamaker Bram de Waard presenteerde de uitzending 24 uur non-stop, maar werd bijgestaan door 13 collega’s die elkaar om de twee uur afwisselden. Er waren gesprekken te horen over de bovengenoemde goede doelen en de scholen en verenigingen die gedoneerd hebben. Ook initiatieven die betrekking hadden op het thema ‘armoede’ kwamen aan bod. De uitzendingen vonden niet alleen plaats bij de ATOS, maar ook bij Papendrecht FM, TV Papendrecht en gedeeltelijk via ZML! ook bij Exxact, RTV Ridderkerk, Omroep Hoeksche Waard, RTV Albrandswaard en RTV Lansingerland.

Doneren
Via de website www.winter3daagse.nl kan men meer informatie vinden over de goede doelen waarvoor is ingezameld en terugblikken op de afgelopen edities van de Winter3Daagse. Men kan via deze website ook doneren voor de genoemde goede doelen. Alle mogelijkheden staan op de website beschreven.

Dit is een artikel van onze mediapartner ATOS.