Richard Batenburg heeft nog steeds geen eigen dak boven hoofd: ‘Je leeft met een rem erop’

0
340
Foto: Bert Bons, Klaroen

PAPENDRECHT – Richard Batenburg (47) uit Papendrecht heeft nog steeds geen eigen dak boven zijn hoofd.

Zijn verhaal kwam dit voorjaar in het nieuws, toen hij en zijn nu vijftienjarige dochter hun tijdelijke anti-kraakwoning aan de Weteringsingel moesten verlaten, omdat die gesloopt zou gaan worden. Hij kon geen nieuw onderkomen vinden.

Geen urgentieverklaring
Richard is gescheiden. Zijn ex-vrouw is internationaal vrachtwagenchauffeur en doordeweeks niet thuis, waardoor het voor zijn dochter verre van ideaal is om daar te wonen. Een urgentieverklaring voor een nieuwe woning kreeg Richard echter niet, omdat zijn dochter in principe onderdak heeft en niet bij Richard ingeschreven staat. Omdat hij in een anti-kraakwoning zat, kon dat niet…

Lees het hele verhaal bij Het Kontakt/Klaroen.