Trein gestrand op hogesnelheidslijn: UPDATE

0
124
Archieffoto: Wikipedia

REGIO  In de omgeving van Dordrecht is woensdagochtend een trein gestrand, waardoor een storing ontstond. De trein was vanuit Breda onderweg naar Rotterdam Centraal en Schiphol Airport. Over de hogesnelheidslijn reden daarom minder treinen. Die problemen zijn nu verholpen. Het weghalen van de gestrande trein duurt iets langer dan gepland vanwege problemen met de bovenleiding. De dienstregeling loopt weer als gepland.

13 december was het ook raak op hetzelfde traject. Na Rotterdam Centraal strandde daar een IC-direct trein die onderweg was naar Schiphol Airport en Amsterdam Centraal. Reizigers zaten toen 3,5 uur vast, nadat de evacuatietrein ook stuk ging, schreef het AD. Beide treinen waren een nieuwe variant van de IC-treinen, de zogeheten ICNG.

Of deze ICNG-trein nu dus ook stuk is gegaan, weet een woordvoerder van de NS niet. “De hogesnelheidslijn is wat ingewikkelder om op te rijden, vanwege ook een andere bovenleidingspanning en dergelijke. Er gebeurt daardoor wat sneller iets dan op een ander spoor, dat is gewoon zo. Daarnaast zijn er allerlei redenen mogelijk dat een trein niet verder kan: soms is dat al vanwege een kiezel tegen een zijruit.”

De laatste tijd kon de Intercity direct rekenen op veel klachten van reizigers, mede door het vele uitvallen.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.