Jaarwisseling Papendrecht was gezellig, weinig incidenten

0
155
Foto: Lex van Steenis / RTV Papendrecht

PAPENDRECHT – Burgemeester Margreet van Driel kijkt op de ochtend van nieuwjaarsdag terug op een jaarwisseling die rustig, gezellig en zonder noemenswaardige incidenten is verlopen. Dit meldt de gemeente Papendrecht.

Voetbaltoernooi en feest voor jongeren
Op oudejaarsdag was het voetbal Oliebollentoernooi, georganiseerd door Suppord, een groot succes. Uiteindelijk hebben er meer teams mee gedaan dan waar eigenlijk plek voor was. Ook het jongerenfeest bij TOP in de nieuwjaarsnacht was met 300 kaarten volledig uitverkocht.

Vuurwerkvrije zones
In de gemeente Papendrecht waren tijdens de afgelopen jaarwisseling 13 gebieden aangewezen als vuurwerkvrije zones. Dit was het geval bij onder andere bij parken, winkelcentra, kinderboerderij Papenhoeve en Hospice De Cirkel. In deze gebieden mocht ook tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk afgestoken worden.

Grote inzet hulpdiensten
Zoals iedere oud en nieuw stonden ook dit jaar politie, brandweer en ambulance weer met veel mensen klaar voor ieders veiligheid. De gemeente zette daarnaast 18 boa’s en beveiligers in die tijdens de avond en nacht in alle Papendrechtse wijken op straat waren. Burgemeester Margreet van Driel: “Ik wil alle mensen van de politie, brandweer, ambulance, de 112-meldkamer en onze eigen boa’s en beveiligers enorm bedanken voor hun inzet tijdens deze jaarwisseling. Dankzij de goede samenwerking en adequaat optreden werd voorkomen dat de kleine incidenten die er waren groter werden. Door de goede sfeer op straat kon aan het einde van de nacht iedereen weer veilig naar huis.”

Schade wordt komende weken geïnventariseerd
De schade aan gemeentelijke eigendommen wordt de komende weken geïnventariseerd. Om schade te voorkomen zijn onder andere (ondergrondse) afval- en prullenbakken afgesloten. Deze worden de komende dagen weer geopend.