Kruising N214-N216 in File Top 10

0
141
Foto: Google Streetview

ALBLASSERWAARD – Het hoge kruispunt bij Ottoland (N214-N216) komt dit jaar binnen in de landelijke file top tien van N-wegen. Het kruispunt staat op de negende plaats. Het gaat hierbij om verkeer komend vanuit de richting Papendrecht.

Dat meldt de ANWB. Zowel ‘s ochtends als ‘s avonds moeten weggebruikers vanuit de richting van Papendrecht naar Leerdam en andersom met grote regelmaat aansluiten in de wachtrij. De provincie Zuid-Holland heeft al jaren geleden een aanpak van het kruispunt aangekondigd. De eerste voorbereidingen daarvoor zijn inmiddels getroffen.

In de file top tien van A-wegen blijft de A27 tussen Lexmond en Werkendam op de eerste plaats staan. Grootste stijger in de top tien is eveneens de A27; het traject tussen Geertruidenberg en Gorinchem komt op plek twee terecht. De A15 tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Sliedrecht daalt juist, van vier naar zeven. Het gaat daarbij met namen om de avondspits.

Filezwaarte
De filezwaarte (lengte x duur file) op de Nederlandse wegen is in 2023 overigens met zeventien procent opnieuw fors gestegen. Dat concludeert de ANWB op basis van haar meeste recente filecijfers, gemeten op alle A- en N-wegen in Nederland.

Nadat de laatste coronamaatregelen eind maart vorig jaar werden ingetrokken, keerden de dagelijkse files op de wegen vrijwel direct terug. Het afgelopen jaar is de filezwaarte verder toe genomen en daarmee terug op het niveau van voor corona.

Bron: Het Kontakt/Klaroen, aangevuld door redactie RTV Papendrecht.