Weinig stormschade in regio

0
93
Voorstraat, Dordrecht, foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Storm Henk, die dinsdagavond over Nederland trok, heeft in onze regio niet veel schade veroorzaakt. De brandweer moest wel uitrukken om te voorkomen dat een tuinset van een dak op de Voorstraat in Dordrecht zou vallen.

Handhavers merkten de hachelijke situatie dinsdagavond op en schakelde de brandweer in. Met de ladderwagen werd het dak bereikt en kon de tuinset terug geduwd worden.

Het KNMI had vanwege de storm code geel afgekondigd voor onze regio. Alleen voor Noord-Holland en Friesland gold code oranje. De harde wind zorgde vooral voor losgewaaide zonnepanelen en geveldelen. Ook vielen bomen om. In onze omgeving viel de schade mee.

De veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid meldt dat er dinsdag aan het eind van de avond 13 meldingen zijn binnengekomen. “Het betreft vooral omgewaaide bomen of delen van woningen”, laat een woordvoerder weten. “Tot nu toe zijn er geen noemenswaardige incidenten.”

In Papendrecht zijn er geen meldingen van schade geweest.

Dit is een artikel van Marjolein Vos voor onze mediapartner RTV Dordrecht.