Stichting Beeldenpark krijgt eenmalige subsidie

0
167
Foto: Joh. de Bruin

PAPENDRECHT – De gemeente gaat een eenmalige subsidie van 4000 euro toekennen aan Stichting Beeldenpark Drechtoevers. Een structurele ondersteuning wordt later dit jaar besproken.

Bijna drie jaar geleden werd aangekondigd dat de gemeente de subsidie voor Stichting Beeldenpark Drechtoevers met ingang van 2022 zou gaan beëindigen. Er werd tot die tijd elk jaar tussen de 7500 en bijna 8000 euro per jaar overgemaakt naar de stichting. De beëindiging van de subsidie vormde onderdeel van een groot pakket aan bezuinigingen, onder meer op cultuur.

In de afgelopen twee jaar kreeg de stichting nog wel een bedrag om daarmee alternatieve inkomsten te genereren of de ontmanteling van het Beeldenpark te realiseren. De verwachting was dat de veerkracht van de samenleving sterk genoeg was om het beeldenpark overeind te houden. Hierbij werd verwezen naar de ’terugtrekkende overheid’ en het appèl dat op de maatschappij gedaan zou moeten worden voor het aanboren van andere fondsen.

Dat laatste lukte de stichting ook in zekere mate. Men wierf een aantal donateurs en sponsoren. Deze hebben de stichting echter laten weten dat zij alleen bereid zijn om haar te blijven ondersteunen als ook de gemeente een structurele subsidie verstrekt.

In het afgelopen voorjaar is er een (structurele) subsidieaanvraag ingediend door de stichting van 4000 euro. Dit bedrag wordt nu voor 2024 eenmalig uitgetrokken.

Er wordt nog bekeken of dit bedrag alsnog structureel kan worden.

Dit is een verhaal van Het Kontakt/Klaroen.