Lezing natuurvriendelijk tuinieren NVWA

0
121

PAPENDRECHT – Op 18 januari is er een lezing natuurvriendelijk tuinieren door Leen den Ouden. De lezing vindt plaats in het Streeknatuurcentrum van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard aan de Matenaweg 1 in Papendrecht.

Praktisch dagelijks berichten de kranten, de TV en de media over hoe slecht het met de natuur in de wereld gaat. Insecten zijn tot 70%  verminderd. Er zijn soorten, die praktisch niet meer voorkomen. Dat geldt ook voor plantenpopulaties en dierengroepen zoals kikkers en andere amfibieën. Elke tuin met veel groen kan al helpen om de natuur te verbeteren in de eigen omgeving.

Leen den Ouden wil je op deze lezing vertellen waarop je kunt letten bij de inrichting of wijziging in de tuin. Hij wijst daarbij op het belang van kennis en begrip van de diverse diersoorten die in tuinen kunnen voorkomen. Elke dierengroep heeft eisen inzake voedsel, voortplanting en veiligheid.

Als je enthousiast wordt op die avond, kun je gratis advies krijgen, alleen de kilometers buiten Papendrecht moet je betalen. Dit advies eindigt in een schets van de tuin, waarmee je aan de slag kunt gaan.

Je bent van harte welkom op het Streeknatuurcentrum.
Inloop vanaf 19:30 uur.
Start van de lezing 19:45 uur.
Toegangsprijs is € 2,50.