AV Passaat startersloopgroep is begonnen

0
161
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Afgelopen zaterdag ging de AV Passaat startersloopgroep 2024 van start met ongeveer 30 enthousiaste deelnemers.

In de kantine was er voorafgaand aan de 1e training een informatiebijeenkomst. Trainer Annet Godeke legde de beginselen van het trainingsprogramma uit. Nadrukkelijk werd gewezen op rust, in snelheid en het aantal trainingen per week.

Ook was Jeroen Eppenga van FysiOost aanwezig en hij gaf kort wat informatie en daarna konden aanwezigen bij hem terecht voor vragen. Jolanda Koorevaar van Runnersworld Dordrecht liet zien waar goede hardloopschoenen en -kleding aan moeten voldoen. Als laatste was het woord aan Jan Dirk van der Borg, de wethouder van sport, die vanwege het belang van voldoende bewegen het meedoen aan de startersloopgroep van harte stimuleert.

Getoeter
De wethouder had de eer om -met luid getoeter- de lopers te laten starten aan hun trainingsprogramma. Eerst rustig inlopen op de baan, een warming up met ‘gekke oefeningen’ en dan een paar minuten hardlopen, een paar minuten wandelen en dat nog een paar keer.

Elke training duurt nu ongeveer een half uur, tot straks een ruim uur. Daarna is er thee en koffie in de kantine, want het sociale aspect is net zo belangrijk als het sporten zelf. Neem gerust je douchespullen mee, want ook dat kan in het clubgebouw.

Wie deze training heeft gemist kan de eerste 14 dagen nog probleemloos instromen. Meedoen is simpel: je trekt je sportschoenen aan en komt minstens vijf minuten voor starttijd naar AV Passaat aan de Andoornlaan 38.
De trainingen beginnen op dinsdag- en donderdagavond om 20.00 uur en op zaterdagochtend om 9:30 uur.

Voor vragen kan men mailen naar loopgroep@avpassaat.nl