Maatregelen tegen wateroverlast niet meer nodig

0
93
Foto: waterschap Rivierenland, Cees van der Wal

REGIO – Waterschap Rivierenland meldt dat de maatregelen die de afgelopen tijd waren genomen tegen de hoge waterstand niet meer nodig zijn. Langzaamaan gaat men met de maatregelen terug naar ‘normaal’.

Drijvend gemaal De Pannerling hoeft niet meer mee te draaien bij het Kolffgemaal in Hardinxveld-Giessendam. De extra pompen bij Geldermalsen zijn niet meer nodig. En het waterpeil in de polders staat vrijwel overal weer op het normale winterpeil.

Scheepvaart op Merwedekanaal en Linge
Nu het waterpeil gezakt is, is er weer scheepvaartverkeer mogelijk op het Merwedekanaal. Ook wordt er weer geschut bij Vianen en Gorinchem. In de loop van de maandagmiddag gaan de Arkelse Damsluis en de Asperense sluis in de Linge weer open. Dan is er ook weer scheepvaart mogelijk op de Linge.

Dammen van zandzakken voorkomen uitspoeling van zand bij een wel, foto: waterschap Rivierenland.

Hoogwater op de rivieren
Een hoogwatergolf passeert ons gebied op de grote rivieren. Er ontstaan nieuwe wellen. Daar neemt het waterschap maatregelen. En ook blijft men dagelijks dijkinspecties uitvoeren.