Ravage nadat tientallen spuitbussen ontploffen na uitbreken brand in tuin

0
174
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Aan de Johan Willem Frisostraat in Dordrecht zijn tientallen spuitbussen ontploft na een brand in een achtertuin van een woning. Door de brand zijn twee woningen flink beschadigd geraakt. Vermoedelijk is het aangestoken, maar de politie doet nog onderzoek naar de oorzaak. Van de tuin is een plaats delict gemaakt.

Mensen belden dinsdag in paniek naar 112. De zwarte rook van de brand trok ook richting een school, maar daar hebben ze er geen last van gehad. Rond 13:45 uur was de brand onder controle.

In de flessen die in de tuin liggen, zit naar alle waarschijnlijkheid gas met isolatiemateriaal. Volgens buren in de straat heeft een bewoner van een van de twee huizen een bouwbedrijf. Daarom zijn er zoveel flessen opgeslagen in een box in de tuin. Na de brand hebben veel bewoners meerdere knallen gehoord.

Een aantal van hen dacht dat het ging om een aanslag, aangezien er de laatste tijd veel gebeurt in de stad. Twee dagen terug brandde er nog in de Doctor L. L. Zamenhoflaan een auto helemaal af, waarbij getuigen een persoon met een zwarte hoodie zagen wegrennen. Vorige maand was er nog een explosie in de Brikstraat.

Dit is een artikel van Marjolein Vos voor onze mediapartner RTV Dordrecht.