Sinkhole veroorzaakt schade in Dordrecht

0
252
Foto: Corrado Francke

DORDRECHT – Aan de Krommedijk in Dordrecht is woensdagavond een sinkhole ontstaan. De veroorzaker was een gesprongen waterleiding. Het zinkgat kwam aan het licht toen een politievrachtwagen wegzakte, op de plek waar het lek was ontstaan.

Bij het naastgelegen huis kwam iets voor middernacht een stroom modder naar binnen, weet een omwonende. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid bevestigt dat: volgens een woordvoerder is ‘de inhoud van het riool’ in de woning gekomen. De eigenaresse heeft de nacht ergens anders moeten doorbrengen. Wanneer ze terug kan, is niet bekend.

Om de lekkage te verhelpen, moesten enkele auto’s worden weggetakeld. De ingezette politievrachtwagen zakte vervolgens met één wiel in het sinkhole weg. Een andere takelwagen moest eraan te pas komen om de vrachtwagen los te trekken.

Herstel kan dagen duren
Een dag later is het gat uitgegraven en is te zien waar de waterleiding is gesprongen. Een gemeentemedewerker vertelt tegen onze verslaggever dat het, vanwege de vorst, nog dagen kan duren voor de straat weer hersteld is. “Maar gelukkig zijn er geen gewonden gevallen”, voegt hij eraan toe.

Dit is een artikel van Corrado Francke voor onze mediapartner RTV Dordrecht.