Eric Koevoets en Johan den Hoedt geven Bachconcert in de Wijnstok in Dordrecht

0
104
Johann Sebastian Bach

REGIO – Op zaterdag 20 januari om 15.00 u. geven de organisten Eric Koevoets en Johan den Hoedt een Bachconcert in de Wijnstok te Dordrecht. Johan den Hoedt is organist van deze kerk, maar ook voor Eric Koevoets is dit geen onbekend terrein, want als orgeldocent van muziekonderwijscentrum Dubbelsteyn geeft hij al jaren lessen op dit orgel. De heren hebben voor deze gelegenheid een boeiend en afwisselend programma samengesteld met muziek van een van de grootste componisten die de westerse muziekgeschiedenis heeft voortgebracht, Johann Sebastian Bach.

Johan den Hoedt:
-Praeludium und Fuge in h-moll BWV 544
-Sonate V in C-dur BWV 529
-Gute Nacht, o Wesen (uit het motet ‘Jesu, meine Freude’ BWV 227)
Orgeltranscriptie: Daniel Malnati

Eric Koevoets:
-Praeludium et Fuga in g-moll BWV 535
-Allein Gott in der Höh sei Ehr BWV 711
-Allein Gott in der Höh sei Ehr BWV 662
-Praeludium (Toccata) in E-dur BWV 566

Via de beamer zijn de verrichtingen van de organisten aan de speeltafel te volgen. Na afloop is er gelegenheid om nog wat na te praten, een drankje te nuttigen en een kijkje te nemen bij de cd-tafel.

De entree is vrij, maar omdat er aan dit soort concerten natuurlijk wel kosten verbonden zijn, wordt aan de uitgang wel uw financiële ondersteuning gevraagd middels een collecte. De kerk bevindt zich aan de Dubbelsteynlaan West 70 in Dordrecht, waar ruim voldoende parkeerplaats is.