PKC wint van LDODK

0
180

KORTEZWAAG – PKC speelde zaterdagavond in Friesland tegen LDODK. De Papendrechters wonnen deze wedstrijd met 22-24.

Pas in de vijfde minuut wist Nienke Hintzbergen te scoren voor PKC. De thuisploeg stond op dat moment voor met 4-0, waarvan twee punten gemaakt met een strafworp. Dezelfde Nienke Hintzbergen wist in de 21e minuut De Papendrechtse ploeg gelijk te krijgen met de Friezen bij een stand van 9-9. De eerste helft eindigde met 10-12.

In de tweede helft bleef de voorsprong steeds behouden. In de 42e minuut bracht Bo Oppe de voorsprong op 6 punten, maar groter werd dit verschil niet. Uiteindelijk bracht een lange afstandsschot van Bo Oppe de eindstand op het bord.

Topscorer bij de dames was Nienke Hintzbergen met 7 doelpunten; topscorer bij de heren was Arjan van Houwelingen met 4 punten.

PKC staat nu op de eerste plaats met 12 punten. Ook KZ en DODK hebben 12 punten, maar zij hebben een lager totaal aan doelpunten gescoord.