Week van het Gebed in Papendrecht

0
156

PAPENDRECHT – Van zondag 21 januari t/m vrijdag 26 januari doen acht Papendrechtse kerken/gemeenten weer mee aan de internationale Week van Gebed. In die week wordt iedere avond een gebedsbijeenkomst verzorgd in en door een andere geloofsgemeenschap.

Door samen te bidden toont men betrokkenheid met de wereld door voorbede te doen voor wat er zowel speelt van dichtbij en ver weg in de samenleving.

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te vieren en te bidden op de volgende momenten:

Zondag 21 januari
De Morgenster 19.00 uur (startzondag)

Maandag 22 januari
Sionskerk 19.15 uur
De Schuilplaats 19.30 uur

Dinsdag 23 januari
Sionskerk 19.15 uur
De Schuilplaats 19.30 uur

Woensdag 24 januari
Sionskerk 18.45 uur m.m.v. de Jeugdclub
De Schuilplaats 19.30 uur

Donderdag 25 januari
Elimkerk 19.30 uur
Sionskerk 19.15 uur
De Schuilplaats 19.30 uur

Vrijdag 26 januari
Vrije Baptisten Gemeente 19.30 uur (slotviering)

Thema 2024: ‘Heb God lief en je naaste als jezelf’

Het thema is ontleend aan de parabel over de barmhartige Samaritaan, waarin Jezus laat zien wat het betekent om je naaste lief te hebben (Lucas 10 vers 25-37). De orde van dienst voor deze gebedsweek is opgesteld door een werkgroep uit Burkina Faso. In Burkina Faso zijn de christenen een vervolgde minderheid, die het heel moeilijk heeft door herhaalde gewapende aanvallen van extremistische groeperingen.

Internationale Week van Gebed
Tijdens de jaarlijkse Week van gebed voor christenen bidden christenen samen voor eenheid. Deze gebedsbeweging begon al ruim 150 jaar geleden en wordt wereldwijd gehouden. Naar schatting doen in Nederland zo’n 200.000 mensen jaarlijks mee met het initiatief. De Week van Gebed is een jaarlijks initiatief van de Raad van Kerken en Missie Nederland, een missionair netwerk van christenen, kerken en organisaties. Meer informatie is te vinden op de landelijke site www.weekvangebed.nl.

Contact
Voor meer informatie over de bijeenkomsten in Papendrecht kan men contact opnemen met Janneke Booister (06-28337762) of rechtstreeks met een van de deelnemende geloofsgemeenschappen.