Nieuwjaarsconcert Excelsior in uitverkocht theater

0
232
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Zaterdagavond vond het Nieuwjaarsconcert plaats door Het Groot Orkest van Excelsior in theater De Willem. Het publiek was enthousiast over het orkest onder leiding van dirigent Ruud Welle en de diverse solisten.

De avond kenmerkte zich door een gedreven Excelsior en een indrukwekkende line-up van solisten, die het publiek meenamen op een muzikale reis. Floris Onstwedder, de trompettist die onlangs schitterde in het televisieprogramma Maestro, voerde het publiek mee met zijn virtuoze spel. Anna Majchrzak, de solozangeres van André Rieu, overtrof de verwachtingen met haar stem en charismatische podiumaanwezigheid en wist met enige regelmaat mensen in het publiek tot tranen te beroeren. Vincent Spoeltman, bas-bariton bij de Nederlandse Opera, voegde diepte en kracht toe aan het muzikale ensemble.

Onder leiding van dirigent Ruud Welle bracht Excelsior een gevarieerd programma, waarbij klassieke stukken naadloos versmolten met eigentijdse composities. Het publiek werd meegesleept op een muzikale ontdekkingsreis.

Naast het geluidsspektakel waren er een mooie lichtshow en projecties van beeld en video achter het orkest. De samensmelting van muziek, licht en beeld creëerde een magische sfeer.