Oproep aan bedrijven voor NLdoet

0
144
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds de grote vrijwilligersactie NLdoet. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de schijnwerpers. Ook dit jaar wil Vrijwilligerspunt Papendrecht zoveel mogelijk mensen oproepen om een dag vrijwilligerswerk te doen en zo het verschil te maken.


Vrijwillig voor elkaar
Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart organiseren diverse maatschappelijke organisaties een klus of activiteit. De speeltuinen houden een grote schoonmaakdag om het seizoen weer fris te beginnen. In het Odensehuis gaat men aan de slag met het opknappen en herinrichten van de keuken. Muziekvereniging Excelsior maakt een overkapping voor de aanhangwagen. Zorgcentrum De Waalburcht organiseert een lekkere high tea en op de kinderboerderij wordt gepoetst, geklust en alles netjes gemaakt voor de start van de lente. En dit is nog maar een kleine greep uit alle aangeboden klussen.

Eén dag voor Papendrecht
Vrijwilligerspunt Papendrecht roept ook dit jaar opnieuw bedrijven op om medewerking te verlenen. Door medewerkers in de gelegenheid te stellen de handen uit de mouwen te steken en bv. met professioneel advies en -gereedschap aan de slag te gaan. Janny Nijstad van het Vrijwilligerspunt vertelt: “Het mes snijdt aan twee kanten, veel bedrijven geven graag iets terug aan de samenleving en tegelijkertijd krijgen hun medewerkers de kans om elkaar op een andere manier te leren kennen”.

Ze vervolgt: “Door de inzet van kennis en tijd van de medewerkers ontstaat als het ware een win-win situatie. Medewerkers en maatschappelijke organisaties worden hier gelukkig van. We noemen dit ‘medewerkers-vrijwilligerswerk, vrijwilligerswerk in de baas z’n tijd!’ Vorig jaar hebben medewerkers van Coneco, Riwal, de gemeente en de Ladies’circle 35 Alblasserwaard meegewerkt. Het college van burgemeester en wethouders geeft al jaren het goede voorbeeld door zich te verbinden aan een klus en hun waardering uit te spreken aan vrijwilligers. In 2023 hielpen ze in het Odensehuis.”

Meer informatie of aanmelden
Iedereen met een werkgever die maatschappelijk betrokken is, wordt gevraagd om dit initiatief te omarmen. Neem contact op met het Vrijwilligerspunt en maak een afspraak over deelname en matching aan een leuke maatschappelijke organisatie. Stuur een mail naar het Vrijwilligerspunt: vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of bel 078 6154741