Samen Oplopen zoekt nieuwe ‘gezinsvrijwilligers’

0
149

PAPENDRECHT – Januari is de maand van de goede voornemens. Voor inwoners van Papendrecht die geïnteresseerd zijn in het leven van een ander en graag willen helpen is nu het perfecte moment om actie te ondernemen! Als ‘maatje’ maak je iemands leven leuker. Maar ook je eigen leven.

Het project Samen Oplopen koppelt vrijwilligers aan gezinnen met veel stress. Gezinnen die graag een vrijwilliger zouden verwelkomen in hun leven om een tijdje met hen mee te denken en te doen. In ieder gezin speelt wel eens wat maar in sommige gezinnen stapelen zorgen en stress zich op. Samen Oplopen Papendrecht helpt deze gezinnen door de inzet van een vaste gezinsvrijwilliger. Het kan gaan om gezinnen die weinig sociale contacten hebben, Papendrecht nog niet zo goed kennen of die financiële problemen hebben. Vrijwilligers denken mee over bijvoorbeeld de opvoeding, helpen bij het lezen van moeilijke brieven of ze gaan mee naar instanties.

Iedereen die bereid is om een band op te bouwen met een gezin die het (tijdelijk) moeilijk heeft kan zich aanmelden als gezinsvrijwilliger voor Samen Oplopen. Medeburgers die hun leven zelf op orde hebben, hebben heel wat te bieden. Als vrijwilliger bij Samen Oplopen denk je mee met alles wat er speelt in het de leven van dit gezin. Eigenlijk loop je een stukje Samen Op in het leven, niet als hulpverlener, maar als maatje dat kan uitleggen hoe hij of zij de zaken aanpakt. De vrijwilligers en gezinnen kunnen terugvallen op de coördinator van Samen Oplopen. Zij ondersteunt zodat de match voor gezinnen en vrijwilligers naar wens verloopt.

Wil je helpen? Neem contact op met Sterk Papendrecht via Vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht, vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of bel 078- 615 47 41.