Automobilist glibbert de sloot in

0
87

ALBLASERWAARD – Een oudere man is dinsdagochtend door de gladheid op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland van de weg geraakt en in de sloot beland. Dankzij een heldhaftige actie van een oplettende voorbijganger liep dit goed af.

De man was flink aan het glibberen en glijden in een bocht. Hij verloor de controle over de auto en reed de sloot in. Een voorbijganger zag even later bandensporen van de dijk af lopen en twijfelde geen moment.

Hij volgde de sporen en zag de auto in de sloot liggen. Hij wist de man te redden. De oudere man is nagekeken in de ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie laat weten dat de voorbijganger die te hulp schoot een bloemetje krijgt voor zijn reddingsactie.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.