Cursus over ‘het bewustzijn’ Volksuniversiteit

0
128

PAPENDRECHT – Wat is het bewustzijn? Wat verstaan we eronder? Waar zit je bewustzijn nu precies? Ben je je altijd bewust van de wereld om je heen? Bewustzijn is een lastig en moeilijk onderwerp. Wat moet je ermee?

In 3 lessen vanaf maandagavond 5 februari bij Volksuniversiteit Papendrecht bespreekt docent Paul Kranendonk dit uitgebreide en interessante onderwerp vanuit 3 visies:
• Anatomisch/neurologisch ( beknopte anatomie van de hersenen, maar ook b.v. wat gebeurt als je dronken ben, wat is een “kasplantje”, coma, hersendood)
• Filosofisch/spiritueel ( wat hebben filosofen en religies te zeggen over dat bewustzijn)
• Vanuit de natuur/toekomst. ( Waarin ligt het bewustzijn in de natuur en hoe zou de toekomst van het bewustzijn eruit kunnen gaan zien).

Naast een uitgebreide PowerPointpresentatie met hierin multimedia, filmpjes, geluidsfragmenten enzovoort, gaan de cursisten natuurlijk ook in gesprek met elkaar. Met elkaar hierover van gedachten wisselen kan heel verhelderend zijn.

De cursusavonden zijn steeds op maandag en duren van 19.30 – 21.30 uur. De cursuskosten bedragen € 68,50. Inschrijven kan via de website www.vupapendrecht.nl of door te bellen naar 078-6154764.