Gladheid: gemeente strooit, maar niet overal

0
145

PAPENDRECHT – Vorst en winterse buien zorgen momenteel voor gladheid. Dit kan leiden tot onveilige situaties op de weg en moeilijker bereikbare woningen en bedrijven. Om dat tegen te gaan strooit de gemeente zout als het gaat vriezen of ijzelen. Maar de gemeente strooit niet overal. Men begint met de hoofdwegen, doorgaande wegen en fietspaden. Ook op wegen naar scholen, verzorgingshuizen, sportlocaties, het station, winkelcentra en hulpdiensten wordt de gladheid bestreden.

Voetpaden
De gemeente strooit niet op voetpaden in de woonwijken. Daarvoor doet de gemeente een beroep op de inwoners. Helpt u mee om de stoep voor uw huis (en van uw buren) ijs- en sneeuwvrij te maken? U doet dat het beste als volgt: veeg eerst zoveel mogelijk sneeuw van de stoep, strooi dan het zout op de schoongemaakte verharding en laat het minimaal 30 minuten intrekken. Veeg daarna de natte drab aan de kant, zodat de looproute schoon blijft en niet opnieuw kan bevriezen.

Er zijn mogelijkheden om gladheid te melden bij de gemeente en andere instanties: klik hier.

Strooikaart gemeente Papendrecht