Man rijdt met 120 op metalen velgen over A16

0
287

REGIO – Een automobilist heeft zaterdagavond de aandacht van de politie getrokken door zonder autobanden, en dus op metalen velgen, over de A16 vanuit de Drechttunnel richting Rotterdam te rijden.

Dit leverde een vonkenregen op. De man reed overigens met een snelheid van 120 km/u over de meest linkse rijstrook. Daarbij slingerde hij flink: “alsof er niks aan de hand was”, volgens de verkeerspolitie op Facebook.

De politie wist op de Van Brienenoordbrug bij de auto te komen, maar kon de automobilist pas tot stoppen dwingen op het Kralingseplein. Hiervoor waren meerdere eenheden nodig.

De man achter het stuur keek wat verdwaasd en had een joint tussen de vingers. Bovendien had hij een geopend flesje bier in zijn cuphouder en een krat bier op de achterbank. Een blaastest wees uit wat hier aan de hand was: de man zat boven de limiet voor alcohol.

Omdat het hier ging om een combinatie van alcohol en drugs moest een bloedtest uitwijzen hoeveel hij precies had genuttigd. De man weigerde echter iedere medewerking. Zijn zaak gaat nu naar de rechter. Ook zal hij schadevergoeding moeten betalen voor de aan het wegdek toegebrachte schade.

Bron: Facebookpagina Verkeerspolitie Rotterdam