AutoMaatje is onderweg

0
150
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – In december 2023 ging AutoMaatje Papendrecht van start met haar eerste rit en ondertussen zijn we al enkele weken letterlijk onderweg.

In die weken zijn er al meerdere ritten geboekt door minder mobiele Papendrechters, die door vrijwilligers naar hun bestemming worden gereden. In februari hopen we zelfs al de 50e rit te mogen rijden! De ritjes gaan vooral naar ziekenhuizen, fysiotherapeuten en dokters, maar er zijn ook al ritten gemaakt naar familie ver weg of leuke activiteiten.

ANWB AutoMaatje is een vervoersinitiatief waarbij vrijwilligers met hun eigen auto minder mobiele plaatsgenoten naar hun bestemming rijden. Mobiliteit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De afstand tot de bushalte of het treinstation kan te ver zijn. Er kan niemand in de omgeving zijn die kan rijden of misschien voel je je bezwaard hulp te vragen. En mogelijk is een helpende hand nodig om de deur uit te kunnen om de boodschappen te tillen of de arm te bieden tijdens het lopen. Als gevolg daarvan is meedoen aan de maatschappij lastig en ligt eenzaamheid op de loer.

Er zijn gelukkig veel mensen die belangeloos willen helpen. De vrijwilligers van ANWB AutoMaatje Papendrecht staan voor je klaar, je hoeft slechts te bellen om je rit door te geven. Als je dat minimaal 2 dagen van tevoren doet, dan kan er een vrijwilliger uit de buurt worden gezocht om je naar je bestemming te brengen. Je betaalt hiervoor een kleine onkostenvergoeding en eventuele parkeerkosten. Laat je door vervoer niet weerhouden om weer naar de verjaardag van je kleinkind te gaan, mee te doen bij je kaartclub, of er even op uit te zijn met een ritje door de omgeving.

Wil je meer weten over ANWB AutoMaatje of meedoen als deelnemer of vrijwilliger? Neem dan contact op met ANWB AutoMaatje Papendrecht. Bel 078-6154741 of stuur een e-mail naar automaatje@sterkpapendrecht.nl. Bekijk onze website voor meer informatie hier.