Stichting Regionale Adviesraad Sociaal Drechtsteden (RAS) actief sinds 1 januari

0
101

DRECHTSTEDEN – De Regionale Adviesraad Wmo Drechtsteden en de Stichting Cliëntenraad Regio Drechtsteden (werk en inkomen) zijn vanaf 1 januari samen doorgegaan als Stichting Regionale Adviesraad Drechtsteden, de RAS.

Wat is de RAS?
De RAS is een onafhankelijk adviesorgaan en adviseert het bestuur van de GR Sociaal (Drechtwerk en Sociale Dienst Drechtsteden). De gemeenschappelijke regeling (GR) Sociaal werkt samen met de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Wat doet de RAS?
Aaike Kamsteeg, voorzitter RAS: “De RAS stelt zijn adviezen op vanuit een onafhankelijke positie en in het belang van de inwoners van de gemeenten van de Drechtsteden. De leden van de RAS komen uit de zeven Drechtsteden. Zij geven advies en input bij het voorbereiden, vaststellen, uitvoeren en evalueren van het beleid. Dit gaat om het sociaal domein in het algemeen en maatwerkvoorzieningen Wmo 2015, de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening (Wgs) en de Participatiewet in het bijzonder”.

Contact
Wie meer informatie wil over de RAS, of wil weten wat de RAS voor inwoners van een van de gemeenten in de Drechtsteden kan betekenen, kan contact opnemen via: RASDrechtsteden@outlook.com.