Partnercursus Autisme in Drechtsteden

0
107

PAPENDRECHT – MEEMantelzorg en Vivenz organiseren een cursus voor partners van mensen met autisme. Als autisme een rol speelt in een relatie kan dit ingewikkeld en verwarrend zijn. Hoe ga je hier mee om? Hoe steunt je je partner en hoe zorg je goed voor jezelf? De cursus start op 28 februari en bestaat uit tien bijeenkomsten op woensdagochtenden. Deelname is gratis.

In deze cursus leren de deelnemers meer over autisme. Zij krijgen inzicht in de moeilijkheden die hiermee gepaard kunnen gaan en de gevolgen hiervan op hun relatie. Ze leren omgaan met bepaalde gevoelens en krijgen handvatten aangereikt om begrip te vergroten en de communicatie te verbeteren.

Verademing
We zien vaak dat het een verademing kan zijn om herkenning en erkenning te vinden in een groep partners die tegen hetzelfde aanlopen. Deze cursus is voor mannen en vrouwen uit Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht met een partner met autisme.

Twee trainers van MEEMantelzorg en Vivenz leiden de cursus op woensdagochtenden van 9.30-11.30 uur op de volgende data: 28 februari, 13, 27 maart, 10 en 24 april, 15, 29 mei, 5 en 19 juni en op 11 september een terugkombijeenkomst.

De training is in wijkcentrum De Admiraal, Admiraalsplein 168 in Dordrecht. Aanmelden kan door te mailen naar info@meemantelzorg.nl of bel 078 206 32 02. Voordat de cursus begint is er een telefonische kennismaking waarin wederzijdse verwachtingen worden besproken.