Zilveren gemeentespeld voor voorzitter Culturele Adviesraad Cuna Rupert

0
123
Cuna Rupert ontvangt de oorkonde, foto: Richard van Hoek

PAPENDRECHT – Afgelopen donderdag ontving Cuna Rupert de zilveren gemeentespeld van wethouder cultuur Jan Dirk van der Borg, als blijk van waardering en erkentelijkheid. Tijdens een afscheidsetentje van de Culturele Adviesraad verraste wethouder Van der Borg haar en speldde haar de zilveren gemeentespeld op. Ook reikte hij de bijbehorende oorkonde uit.

Cuna heeft zich 35 jaar vrijwillig ingezet voor Papendrecht. Dit begon met vrouwencafé Balsemien. Daarna volgden onder meer verschillende functies voor de PvdA, de Culturele Raad en de Volksuniversiteit.

Wethouder van der Borg in zijn toespraak; “Mensen zien jou als een loyale, aardige, geïnteresseerde en slagvaardige vrouw met een brede blik, die aandacht heeft voor anderen en voor onderlinge verhoudingen. Iemand die mensen enthousiasmeert en geïnteresseerden op verschillende manieren in de gelegenheid stelt hun kennis te vergroten. ”

De wethouder noemde enkele wapenfeiten op: “Enkele activiteiten die mede dankzij jou tot stand kwamen en die bijzonder werden gewaardeerd, waren het Groot Papendrechts Dictee en de lezingen van bekende en minder bekende schrijvers, waar je samen met de bibliotheek voor zorgde. Maar je was ook een enthousiaste kracht achter de Taalstrijd, de Verhalen- en Gedichtenwedstrijd en kunst- en cultuurevenement Pop Up Papendrecht (PUP). Daarmee en met vele andere activiteiten heb je veel voor Papendrecht en voor onze inwoners betekend.”