Drechtstreek klopt koploper met 2-3

0
110

DORDRECHT – In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop is Drechtstreek erin geslaagd om drie punten te behalen tegen de Dordtse koploper GSC/ODS. Na een aarzelend begin van Drechtstreek schoot Ismail Yildirim al na enkele minuten de 1-0 binnen. Daarna werd zijn ploeg dan ook een stuk sneller en attenter.

Dat resulteerde een aantrekkelijke wedstrijd van twee ploegen die elkaar met open vizier bestreden en die allebei kansen wisten te creëren. Bij GSC/ODS voorin werden Djim Kammerman en de snelle Edison Warner enkele malen gevaarlijk, maar tot serieuze doelpogingen kwamen zij nauwelijks, mede doordat Drechtstreek defensief goed stond.

Sneller
Drechtstreek leek niet van plan om zich zo maar over te geven aan de voetbalkwaliteiten van zijn tegenstander en voorin zorgden de snelle Nik Semcesen en Koen Lighaam voor het nodige gevaar. De hele ploeg was steeds net een stapje sneller dan zijn tegenstander en elke tweede bal was voor Drechtstreek, dat nu fel en kort speelde.

Na zo’n dertig minuten was Semcesen dicht bij een treffer maar zijn schot ging net naast het doel van Joris Moesman, die vorig jaar nog het doel van Drechtstreek verdedigde. Niet lang na die goede kans werd aan de andere zijde een hard schot van Ismail Yildirim onschadelijk gemaakt door zijn opvolger Alihan Ulusoy. Kort voor rust was Nik Semcesen zijn tegenstanders te snel af en schoot hij de gelijkmakende 1-1 binnen.

Minder vriendelijk
Kort na rust zette Drechtstreek meteen weer veel druk naar voren en dat resulteerde al snel in de 1-2 door Thijs den Dunnen, die samen met Nik Semcesen uitstekend anticipeerde en vrij in mocht schieten. Ook de 1-3 volgde al redelijk snel. Dat doelpunt kwam weer van de voet van Nik Semcesen. De sfeer in het veld werd daarop wat minder vriendelijk en er werden wederzijds enkele forse overtredingen begaan, maar scheidsrechter Kevin Konings liet zich niet van de wijs brengen. Hij trad goed op en bleef rustig.

Tegen het eind van de wedstrijd was het de voor Junior Calmera ingevallen routinier Marlon Kramer die namens GSC/ODS de 2-3 achter Alihan Ulusoy schoot. Aan de andere kant waren zowel Delano van Herwijnen als Nik Semcesen dicht bij een uitbreiding van de score, maar Joris Moesman greep goed in. In de slotfase was de koploper nog even heel dicht bij de gelijkmaker, maar een hard schot ging net naast het doel en Drechtstreek kwam goed weg.

Zo eindigde de wedstrijd in een zeer nuttige overwinning voor Drechtstreek, dat volgende week in de eerste returnwedstrijd van de competitie thuis aantreedt tegen Arkel. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur