Slordig Papendrecht redt ’t niet tegen Zuidland

0
178
Foto: Edwin Schreurs

PAPENDRECHT – Afgelopen zaterdagmiddag heeft een onmachtig en slordig Papendrecht op het eigen Slobbengors de vesting Zuidland niet kunnen slopen. Daar de bezoekers wel in één van de spaarzame aanvallen het net vonden, leed Papendrecht een 0-1 nederlaag.

Papendrecht had voornamelijk de bal, maar creëerde bitter weinig. Een mislukte kopbal van Justin Beemsterboer en een kopballetje op de lat van collega-spits Lorenzo van Wijk waren de enige mogelijkheden. Zuidland, dat zeer compact en defensief speelde, creëerde eveneens weinig, maar de eerste de beste kans was direct raak. Een lange aanval eindigde bij de geheel vrijstaande Robin van Buuren die met de bekeken schot in de verre hoek Papendrecht-doelman Roy Rijntjes kansloos liet.

Redding
Vlak voor de rust behoedde Roy Rijntjes met een geweldige redding de gastheren voor een 0-2 ruststand. Robin van Buuren kon alleen richting de Papendrecht-aanvoerder, maar met een schitterende reflex kon hij de tweede treffer van Zuidland voorkomen.

Na de rust was het speelbeeld hetzelfde. Papendrecht had de bal, maar kwam tot geen enkele uitgespeelde kans. In de laatste tien minuten kregen de rood-zwarten wat kleine kansjes, maar Zuidland-keeper Melvin Nagy werd niet echt in de problemen gebracht. Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Islam Elsayyad was de vreugde-uitbarsting bij Zuidland tekenend voor de wedstrijd. Een zwaar bevochten overwinning tegen een machteloze thuisploeg.

Opstelling Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen (Bernadina), Ruiz, Baars, Job van der Werff (Ousmane), Molenaar, Saffignani (Drenthe), Nieveld , Beemsterboer (Stellingwerf), Van Wijk (Wouter van der Werff), Stewart.