Gratis hulp van tuincoach bij vergroenen tuin

0
113
Manon Wijermars, foto: aangeleverd

PAPENDRECHT- De gemeente Papendrecht biedt inwoners met een eigen tuin vanaf 1 februari gratis hulp bij het groener maken van hun tuin. Tuincoach Manon Wijermars staat klaar voor inwoners met een eigen tuin om hen hierbij te helpen.

De afgelopen maand heeft laten zien dat langere perioden met grote hoeveelheden neerslag niet uitzonderlijk meer zijn. Inwoners met veel tegels in hun tuin hebben waarschijnlijk ook ondervonden dat het vele water niet goed wordt opgenomen door de grond. Tuincoach Manon hierover: “Daar is iets aan te doen. Weet je zelf niet goed hoe je dat het best kunt aanpakken? Dan geef ik je hierover gratis advies, zodat we samen kunnen werken aan een tuin die klaar is voor de toekomst.”

Samen een plan maken
Na aanmelding via de website van de gemeente komt de tuincoach bij de inwoner langs om de tuin te bekijken. Samen met de inwoner maakt de tuincoach een plan voor de ideale tuin waar de inwoner jarenlang van kan genieten, zowel met warm en droog weer als tijdens perioden met veel neerslag. “Je hoeft hiervoor zelf geen groene vingers te hebben”, aldus tuincoach Manon. “Actief bezig zijn in het groen is heel erg leuk en doet mensen goed. Daarom help ik iedereen graag met praktische tuintips op weg.”

Aanmelden voor tuincoach
Inwoners die gebruik willen maken van het gratis advies van de tuincoach kunnen zich aanmelden via www.papendrecht.nl/tuincoach. Op deze website staat meer informatie over de actie en zijn de voorwaarden voor deelname terug te vinden.