Wie wint het 10e ToBe Solisten Concours?

0
98
Foto: aangeleverd

REGIO – Twintig talentvolle muzikanten uit de regio doen mee aan het ToBe Solisten Concours op zaterdag 10 februari in het Energiehuis, Noordendijk 148 in Dordrecht. Het concours is ingedeeld in drie blokken, het eerste blok start om 11.00 uur. Rond 14.30 uur wordt de dag afgesloten. Kaartjes kosten €5,00.

Voor de 10e keer organiseert ToBe alweer het Solisten Concours. Voor deze editie hebben zich twintig muzikale talenten, ook niet-ToBe leerlingen, ingeschreven. De jongste solist is 9 jaar oud en neemt in z’n eentje plaats achter de vleugel op het grote podium van Ketel 2.

Programma
Op het programma staan deelnemers uit Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Molenaarsgraaf, Barendrecht en Oud-Beijerland. Zij spelen moderne en klassieke stukken op viool, piano, saxofoon, cello en hoorn.

Prijzen
Er zijn drie categorieën: tot en met 12 jaar, van 13 t/m 17 jaar en 18 t/m 24 jaar. Per categorie zijn er prijzen te winnen: geldprijzen, prijzen van Muziektheater Hollands Diep en van Codarts. De vakkundige jury beoordeelt de gespeelde werken op presentatie, muzikaliteit, programmakeuze, uitvoering, ritmiek, techniek en toonkwaliteit. In de jury zitten Marieke Hopman (Bachfestival) en David Prins (artistiek directeur Muziektheater Hollands Diep).

Kaartjes voor de hele dag kosten € 5,00 en zijn te koop via www.tobe.nl/agenda, hier is ook het volledige programma te vinden. Kijk voor meer informatie op www.tobe.nl/nieuws