Sportvliegtuigje maakt noodlanding

0
262
De foto toont niet het betrokken vliegtuig: foto: Pixabay

ALBLASSERWAARD – De piloot van een sportvliegtuigje heeft donderdagmiddag angstige momenten beleefd. Het kunststof dak van zijn cockpit vloog in de lucht van het toestel af. De man maakte meteen een noodlanding in een weiland tussen Noordeloos en Goudriaan.

Het dak vloog van het toestel op 60-80 meter hoogte. Waar het dak terecht is gekomen, is niet duidelijk. Het vliegtuigje kon daarna wel zonder problemen landen en staat nu in een weiland. Het is knap van de piloot dat hij zijn toestel zonder brokken aan de grond kreeg. In het gebied zijn veel sloten en het grasveld zit vol hobbels en kuilen.

De brandweer, politie en ambulance zijn uit voorzorg uitgerukt. Er wordt nu gekeken hoe het toestel kan worden weggehaald. De piloot is licht gewond geraakt en is nagekeken door ambulancepersoneel.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond.