Drechtstreek verslaat Arkel met 2-1

0
115

PAPENDRECHT – In een wat rommelige wedstrijd trok Drechtstreek zaterdag aan het langste eind. De ploeg van Dennis Schoonewil versloeg in de eerste returnwedstrijd van de competitie Arkel met 2-1. Het eerste doelpunt kwam op naam van Thijs den Dunnen die al in de achtste minuut met een zeer fraai doelpunt de score voor zijn ploeg opende.

Na het spektakel van een week eerder tegen GSC/ODS was Drechtstreek minder nadrukkelijk aanwezig. De felheid van die wedstrijd ontbrak een beetje en de wedstrijd kende weinig hoogtepunten. Uitzondering daarop was een zeer goede actie van de voor de afwezige Koen Lighaam invallende jeugdige Tokunbo Ogunsuyi. Hij leek op weg naar zijn eerste doelpunt tegen Arkel doelman Jari van Baalen, maar zijn actie kon op het nippertje onschadelijk worden gemaakt. Een kwartier na de aanvang van de wedstrijd wist keeper Lars Koorevaar, die de afwezige keeper Alihan Ulusoy verving, met een knappe redding zijn doel schoon te houden. Op slag van rust eindigde een bal van Dion Warner na een corner op de lat. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 tussenstand.

De tweede helft liet een zelfde beeld zien. Na een paar minuten viel wel de 2-0 door een goal van Max Voogelaar, die op voorzet van Nik Semcesen de bal binnen kon tikken. Veel activiteiten vonden op het middenveld plaats en echt gevaarlijk werden beide ploegen niet. Er werd hard gewerkt maar het geheel verdiende geen schoonheidsprijs. Pas in de 80ste minuut keerde de spanning terug toen Arkel de aansluitende 2-1 kon scoren na een ongelukkige uittrap van doelman Lars Koorevaar. Dat gaf Arkel weer moed en de ploeg ging vol op de aanval. Het slaagde er echter niet in om de gelijkmaker te scoren, al was die wel dicht bij toen de bal vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter Jan van Mersbergen via de binnenkant van de paal het veld weer in rolde.

Al met al deed Drechtstreek goede zaken en de ploeg staat nu derde achter GSC/ODS en Schelluinen, die ook allebei wonnen. Komende zaterdag is er geen competitieprogramma. Op zaterdag 17 februari staat de inhaalwedstrijd tegen SV Meerkerk op het programma. Die thuiswedstrijd begint om 14.30 uur.