IKF Korfball Champions League Final in Papendrecht

0
86

PAPENDRECHT – Van 7 februari tot en met 10 februari zal de sporthal van PKC het toneel zijn van een confrontatie tussen de diverse korfbalteams uit verschillende landen tijdens de IKF Korfball Champions League Final.

Tijdens dit evenement strijden vijf teams uit vier verschillende landen om de titel. De deelnemende verenigingen van dit jaar zijn Boeckenberg KC uit België, TuS Schildgen en SG Pegasus uit Duitsland, NC Benfica uit Portugal en het Nederlandse PKC. Vier teams hebben zich automatisch gekwalificeerd op basis van hun prestaties in de editie van 2023. De laatste plek is ingenomen door de winnaar van de IKF Korfbal Champions League Ronde 2.

In de PKC-hal aan de Andoornlaan worden op woensdag, donderdag en vrijdag de voorrondes gespeeld. De zaterdag staat volledig in het teken van de finales.

PKC, met een indrukwekkende geschiedenis van elf Korfball Champions Leagueoverwinningen, zal zich opnieuw inzetten voor het hoogste podium. Onder leiding van coaches Wim Scholtmeijer en Jennifer Tromp hoopt het team de begeerde titel opnieuw aan hun erelijst toe te voegen.

De IKF Korfball Champions League is toegankelijk voor alle korfballiefhebbers. Op woensdag en donderdag kunnen bezoekers vrij inlopen. Voor vrijdag moet er aan de deur een toegangsbewijs gekocht worden. Wie bij de finaledag aanwezig wil zijn, moet vooraf via de website een ticket reserveren.